Petronesa

Petronesa Logo

Petronesa | Tanpa Kira Komitmen Luar, CTOS, CCRIS dan Blacklist | Dijamin Lulus jika anda masih mempunyai kelayakan pada SlipGaji

Petronesa menawarkan Pinjaman Koperasi Petronesa khas kepada Kakitangan Kerajaan dengan Pembayaran Balik bulanan melalui Potongan Gaji dari Biro Angkasa.

anitext

Kadar Tetap 8.99%
Pembiayaan sehingga RM 150,000
Tempoh Pembiayaan sehingga 10 Tahun
Berjawatan Tetap dengan pendapatan RM1,500 ke atas termasuk Elaun Tetap
Berumur 19 Tahun ke atas dan tidak melebihi 60 Tahun semasa tamat pembiayaan
Bayaran Balik Pembiayaan melalui Biro Angkasa
Tanpa Penjamin
Perlindungan Insurans Takaful
Terbuka kepada Kakitangan Kerajaan Sahaja
Tanpa Kira Komitmen Luar, CTOS, CCRIS dan Blacklist (Dijamin Lulus)
semak kelayakan

Koperasi Petronesa tidak ambil kira Komitmen Luar (DSR), CTOS, CCRIS dan Blacklist. Dijamin Lulus jika anda masih mempunyai kelayakan pada SlipGaji.


Pakej Pinjaman Koperasi yang lain :

  1. Koperasi Pekerja
  2. MBSB
  3. RCE Yayasan
  4. Ukhwah

 
Latar Belakang Koperasi Petronesa

PETRONESA Sdn Bhd (140308-H) anak syarikat Syarikat Yayasan Sarawak, bertempat di Kuching, Sarawak. Koperasi Petronesa ditubuhkan khas untuk rakyat Malaysia dan amnya untuk memberi biasiswa dan pinjaman peribadi atau menyediakan bantuan kewangan koperasi untuk menggalakkan peningkatan peluang pendidikan dan kemudahan pinjaman sosial. Selain menyumbang ke arah pembangunan pendidikan, banyak projek yang dibangunkan oleh Petronesa dan antaranya adalah dalam bidang hartanah, saintifik dan perubatan.

Koperasi Petronesa juga amat aktif dalam kerja-kerja kebajikan untuk sekolah dengan menyediakan bantuan dalam kaedah pinjaman kecemasan atau malapetaka negara. Seiring mengikut perkembangan arus semasa dan kehendak pelanggan, Koperasi Petronesa melangkah maju dengan memberi kemudahan loan kepada kakitangan kerajaan dan guru dari kerjasama pembiaya peribadi syarikat HDM Capital Bhd dan Kuwait Finance House (Malaysia) Berhad (KFH Malaysia).

Kuwait Finance House (Malaysia) Berhad (KFHMB) adalah bank Islam asing pertama yang diberikan kebenaran menurut undang-undang Perbankan Syariah (Malaysia) 1983. Sebuah anak syarikat Pinjaman Petronesa yang sepenuhnya dimiliki oleh KFH, peranan utama KFHMB adalah untuk menyediakan penyelesaian inovatif berasaskan kewangan syariah kepada pelanggan-pelanggan KFHMB.