RCE Yayasan

RCE Yayasan
RCE Yayasan | Tanpa Kira Komitmen Luar, CTOS, CCRIS, Blacklist | Dijamin Lulus jika anda masih mempunyai kelayakan pada SlipGaji

RCE Yayasan menawarkan Pinjaman Peribadi RCE kepada Kakitangan Kerajaan dengan Pembayaran Balik bulanan melalui Potongan Gaji atau Biro Angkasa.

anitext

Kadar Tetap 7.99%
Pembiayaan sehingga RM 150,000
Tempoh Pembiayaan sehingga 10 Tahun
Berjawatan Tetap dengan pendapatan RM1,500 ke atas termasuk Elaun Tetap
Berumur 20 Tahun ke atas dan tidak melebihi 60 Tahun semasa tamat pembiayaan
Bayaran Balik Pembiayaan melalui SlipGaji atau Biro Angkasa
Tanpa Penjamin
Perlindungan Insurans Takaful
Terbuka kepada Kakitangan Kerajaan Sahaja
Kelulusan pantas dalam 2-7 Hari sahaja *
Tanpa Kira Komitmen Luar, CTOS, CCRIS dan Blacklist (Dijamin Lulus)
semak kelayakan

Pinjaman RCE Yayasan tidak ambil kira Komitmen Luar (DSR), CTOS, CCRIS dan Blacklist dan Dijamin Lulus jika anda masih mempunyai kelayakan pada SlipGaji.


Pakej Pinjaman Koperasi yang lain :

  1. Koperasi Pekerja
  2. MBSB
  3. Petronesa
  4. Ukhwah

 
Latar Belakang RCE Yayasan

Dana Yayasan dari RCE Capital Berhad adalah syarikat kewangan utama dalam industri kewangan yang memberi dana kepada koperasi-koperasi di Malaysia. RCE Capital Berhad adalah hakmilik Tan Sri Azman Hashim dan juga Executive Chairman syarikat tersebut. Beliau juga merupakan pemegang saham utama dengan pelaburan syarikat induknya, Amcorp Group Bhd yang memegang kepentingan utama dalam AMMB Holding Bhd (lebih dikenali sebagai kumpulan AmBank).

Dahulunya RCE Capital Berhad telah di senaraikan di papan kedua Bursa Saham Malaysia pada 20 September 1994 dan pernah melibatkan diri dalam bidang media pengiklanan dan penyiaran. Namun demikian, RCE telah menamatkan operasi perniagaan media pengiklanan dan penyiaran sepenuhnya pada tahun 2004. Dengan ini RCE Yayasan dapat memfokus untuk melibatkan diri dalam perkhidmatan pinjaman peribadi sepenuhnya. Pada 23 Ogos 2006, status penyenaraiannya telah ditukarkan ke Main Board (Pasaran Utama) Bursa Saham Malaysia.

Teras perniagaan RCE Yayasan yang memperuntukan dana pinjaman melalui kerjasama dengan koperasi melalui anak syarikat milik penuhnya RCE Marketing Sdn Bhd (“RCE Marketing”). RCE Marketing berperanan dalam bentuk model pembiayaan untuk koperasi dengan pembayaran balik pinjaman yang mudah melalui skim potongan gaji kerajaan yang ditadbir oleh Angkatan Koperasi Kebangsaan Malaysia Berhad (ANGKASA).